Kastanjehout Zeeland

Kastanjehout is een duurzaam alternatief voor andere houtsoorten en wordt steeds populairder in de bouw- en tuinindustrie. Het wordt gewonnen uit de tamme kastanjeboom en heeft veel voordelen ten opzichte van andere houtsoorten. Op Walcheren en Zuid-Beveland wordt ook veel kastanjehout gebruikt vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid van het hout.

Voordelen kastanjehout

Een van de belangrijkste voordelen van kastanjehout is dat het van nature bestand is tegen rot en schimmel, waardoor het een zeer duurzame keuze is voor buitenprojecten zoals hekken, schuttingen, palen en poorten. Het heeft ook een hoge dichtheid en is daardoor zeer sterk en slijtvast, wat het ideaal maakt voor constructies die zware belastingen moeten kunnen dragen.

Een ander voordeel van kastanjehout is de mooie natuurlijke uitstraling. Het heeft een warme kleur en een karakteristieke nerfstructuur die bijdraagt aan de esthetische waarde van elk project. Het hout heeft geen extra behandeling nodig om het te beschermen tegen weersinvloeden, wat het onderhoudsgemak vergroot.

Het gebruik van kastanjehout heeft ook positieve effecten op het milieu. Het is een hernieuwbare houtsoort die snel groeit en gemakkelijk te oogsten is, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor andere houtsoorten die afkomstig zijn van niet-duurzame bronnen. Het wordt ook vaak gebruikt in ecologische bouwprojecten omdat het voldoet aan de eisen van duurzaam bouwen.

Bekijk ons assortiment kastanjehout

Kastanjehout voor diverse sectoren in Zeeland

In Zeeland wordt kastanjehout veel gebruikt in de agrarische sector. Kastanjehouten palen en hekken worden gebruikt om dieren binnen hun weiland te houden, en om gewassen te beschermen tegen wilde dieren. Ook in de tuinbouw en fruitteelt wordt kastanjehout vaak gebruikt omdat het bestand is tegen vocht en schimmels.

Naast de agrarische sector wordt kastanjehout ook gebruikt in de recreatie-industrie. Houten speeltoestellen en picknicktafels gemaakt van kastanjehout zijn populair vanwege de duurzaamheid en natuurlijke uitstraling.

Kastanjehout nodig?

Heeft u een situatie waarvoor u graag kastanjehout zou willen gebruiken of wilt u graag meer informatie over kastanjehout? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.

Naast kastanjehout verkopen wij ook douglas houtgeïmpregneerd houthardhoutrondhout, blokhutten, kapschuren, buitenverblijven, betonpalen en -platen en zelf geproduceerde tuinschermen en poorten. Wij leveren altijd maatwerk, dus wij denken graag mee over een passende oplossing voor uw situatie! Wij bezorgen door heel Zeeland, onder andere op Walcheren en Zuid-Beveland.

Wij zijn op de volgende manieren bereikbaar: